el viatge a Noruega. Oslo 01/06/19

1/06/2019

Damunt l’avió, destinació Oslo.

Són les 7:55 del matí i estem a punt de despegar. És dissabte 1 de juny de 2019. Volem amb Norwegian i en estos moments el pilot de l’avió està donant-nos la benvinguda a la nau. Ens informa que en Oslo el temps és very good. Qué serà very good per a ells?. Puntual ens posem en moviment.

Volem!!!

Tabarca a la vista. Un sol que torra ja i rumb al nord. La mar, la Mediterrània. Un vaixell de càrrega al fons, un altre, tres,… I a l’horitzó una blanquina que es confon amb el cel formant una línia curva difuminada…

El sol em dóna a la cara. Seguint pujant. M’emballuerna els ulls i no em deixa vore res a través de la finestreta. Mire cap a dins. L’avió està ple. El 90% dels passatgers són noruecs, encara que just darrere meua sent parlar castellà.  Són veus de jovens, que es mostren molt contents i il.lusionats, com jo. Aniran a passar uns dies de vacances?Estaran fent algun Erasmus?. Estaran treballant allí? Qui sap, tampoc m’importa.

La gent s’alça per a agafar els seus ordinadors portàtils per a entretindres. Jo escric. Tant temps sense escriure…

Eivissa al fons.

Tant temps sense volar… Des de 2015 a Dinamarca. M’agraden els països nòrdics, prova d’això es Islàndia en agost de 2010. Dinamarca i Suècia en 2015, i ara,… Noruega.

Continuem volant durant un ratet i de sobte divise uns cims blancs, han de ser els Pirineus que atravessem baix un sol que cau aplomat.

Són les 10:40 i ara sobrevolem un cel emboirat que ens impedeix vore res, esta serà la vista que tindrem fins que aterren en terres noruegues.  Són les 11:15 i ens adelanten que en Oslo plou i fa una temperatura de 19ºC. Anem cap a l’hivern.

Arribem a les 11:35. Plou xirimiri, com diríem per ací, no molesta, és més s’agraeix vore ploure i tanta verdor. Sense eixir de l’aeroport pots agafar un tren que, en només uns 15 o 20 minuts es trasllada a  l’estació Central, ubicada al mateix centre de la ciutat. Esta estació també es coneguda com la portà d’Oslo.  Quan ixes de la Porta d’Oslo hi ha una gran avinguda que en línia recta et condueix al Palau Reial Noreuc. Un passeig  ample ple de arbres i flors on conflueixen cafeteries, llocs de moda, La Catedral, el Parlament, i molta gent passejant, que se la veu molt alegre i contenta.  També s’escolta música per molts carrers, i és que estan celebrant el dia nacional de la música. I es nota!!!. Grups de música de distints estils musicals romanen tocant per nombrosos carrers davant d’un públic entregat i divertit. Toquen a l’aire lliure i en recintes oberts on la gent pot anar-hi a fer-se una cervesa, ballar, xerrar o simplement escoltar. No hi han restriccions de cap de classe. Els estils musicals són molt variats, des de rock-and-roll, rockabilli, música pop, house, tecno.

Una passada passejar pels carrers d’Oslo.  El temps també ens acompanya perquè només ens plou un ratet i després el sol ens acompanya fins més enllà de les 10:30 de la nit, encara que claror la tenim fins passades les 11h.

Al palau Reial es pot arribar fent un passeig per la ciutat. La visita als seus jardins es gratuïta i paga la pena. Els jardins envolten el Palau. És un recinte ple d’arbres frondosos, plantes florides i llacs amb ànecs i cignes nadant que li donen un àmbient bucòlic com si fos extret d’un conte de fades.

Passejant arribem al port d’un fiord ubicat darrere de l’ajuntament d’Oslo. Allí la música també sona. Es este cas és música tecno que estan punxant dos joves en una espècie de xiringuito. És tard però encara es de dia. El sol va baixant i els seus raigs reflexen en les aigües del fiord, com si d’un espill es tractara. La llum es espectacular i les vistes asombroses. Un port ple d’embarcacions que uneixen les nombroses illes i penínsules. Llengües d’aigua s’endinsen en les muntanyes frondoses que alberguen infinitat de casetes de fusta de colors.

Qué voleu que vos diga? Un moment màgic, que transcric per a que se m’oblide mai

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s