Efímers inquilins

La migdiada m’és necessària, obligatòria diria jo. Diàriament, només acabe de dinar em gite al llit tal i com si fora per la nit, i allí roman al voltant d’unes dues hores. Siiií, dues hores. Mòbil en mà, primer conteste els missatges pendents, després consulte la premsa per Twitter, i finalment la son m’encontra perdent el temps un rato per Instagram.
Un somni reparador em permet encarar la resta del dia amb el 100% d’energia carregada.
Hui, com que és dissabte i fa bon dia, he pensat llegir un rato al terrat. Llibre en mà i buscant la pàgina on m’havia quedat,  sent, unes cases més enllà, la repetició d’un passatge musical d’algú amb el seu instrument. La insistència del músic fa que finalment, la melodia prenga cos.
Deixe el llibre, no puc concentrar-me en la lectura. No sé, si perquè no connecte amb la història, o tal vegada, perquè realment el que m’apeteix és escriure.
Agafe paper i boli i escric un rato.
Són les sis i mitja, fa sol a ratets, quan les nombroses boires ho permiteixen. El ventet és molt suau i gelat. El solet m’ acarona la cara; el ventet em talla les mans. Un batí de tela polar damunt del xandall em permet romandre a l’exterior. Maremeua quines pintes duem en el confinament.
El silenci de la vesprada és trencat pel so de l’instrument; per les rises i cants d’unes xiquetes confinades en sa casa; pels nombrosos cants dels ocellets i pel cant de dos o tres pollastres amb el rellotge biològic trastornat.
La vida ací fora segueix sense nosaltres. Mire al meu voltant i les muntanyes d’enfront, el riu, L’ermita de dalt, els margens, … em fan pensar que sóm tan insignificants… , tan efímers…, tan prescindibles… Centenar d’anys, milers, milions d’anys abans d’aparèixer l’ésser humà, la Terra rodava sense nosaltres.
Poca cosa sóm, només uns inquilins efímers d’este Gran Planeta Terra

2 pensaments sobre “Efímers inquilins”

  1. I pareix que encara hi ha qui no ho creu…
    Saps? Em pasa igual a migdia. Jo no dormia quasi mai, no havia temps,i des de el confinament el cos m’ho demana. Però, sobre tot, el dies que treballe presencial.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s