5 d’abril 2017

( El relat comença en el post “novembre 2016 comença el malson” publicat el 19/10/2020)

El missatge del retor, en el grup de WhatsApp de veÏns de Sella a les 8:17h, informant de l’hora de la novena d’avuí em desperta. M’alce al quarto de bany i de tornada al llit pense que és un bon moment per a escriure un nou post.

Ja hem passat el mes de març, estem en el d’abril.

Les coses van millorant, a ma mare li donaren l’alta hospitalària el 28 de març, tot just després de l’última entrada al bloc, des d’aleshores ha anat recuperant forces i qualitat de vida poc a poc. Hem anat juntes al mercadillo a la plaça a fer algunes compres a la pescateria, al forn, carnisseria acompanyades d’un carret de compra perquè ni l’una ni l’altra podem fer força. Ma mare perquè no la té, i jo perquè no puc fer-ne.

Al llarg d’esta setmana he estat pendent del telèfon, sobre tot el dia d’ahir, quan es complien les 20 dies de la segona operació i el comitè de tumors es reunia. Com que estic anant al gimnàs, molt de tant en tant, més que res per enfortir les cames, ja que no puc fer esforç en altres parts de cos, i també un poc canviar de rutina diària, el telèfon no s’ha separat de mi ni un instant, esperant la cridà des de l’hospital.  Però no hi ha haver cap trucada en tot el matí, vaig pensar aleshores que telefonaria al meu ginecòleg a la seva clínica particular i preguntar-li.

A les 5 de la vesprada marcava el telèfon de la clínica privada o més exactament, l’Institut Ginecològic i la veu de la telefonista m’ informava que el doctor em cridaria en tindre un moment lliure. A poc minuts de les  7 es posava en contacte amb mi, per a donar-me la bona notícia de que l’analítica dels ganglios havia eixit negativa, és a dir que els ganglios no estaven afectats. Sense dubte era una gran notícia. Havien detectat afectats uns quants milímetres més però que no em quedaria sense pit. Unes quantes sessions de ràdio i després de químio i en uns quatre o cinc mesos ja estaràs curada, em va dir. Ell parlaria amb una col·lega seua al sendemà, és a dir, hui i que em breu em telefonarien per a donar-me cita per a una entrevista en la que em detallarien tot.

I ací estem, telèfon en mà, esperant la trucada de l’hospital

Per altra part dir que, la part inferior del braç junt a l’ axila, l’axila mateixa i la part inferior de la punta de la llengua, encara les tinc adormides, com si fora un tros de suro. Continue tenint dificultats en menejar el braç i dolor i punxades en les ferides conforme avança el dia, no obstant això, vaig millorant dia a dia. Reposar, no fer esforços i la tranquilitat contribueixen  a la milloria, així com també, les paraules d’ànim i estima de la gent. És molt important sentir-se una persona volguda per tant gent que li mostra el seu afecte, tant important com les intervencions i els tractaments per a derrotar al carcinoma.

I és que, i ja acabe, les mostres d’ afecte per part de la meva família nuclear com l’extensa, així com veïns i Veïnes del poble, algunes molt destacables reconforten molt.

Destacar el comportament intacable de la meva filla, del meu home i del meu fill.

Destacar les paraules de Mari Carmen la Tenda, una dona que aprecie molt i que ha passat pel que estic passant jo; les del seu fill, encantadora i gran persona; les de Elena, la filla de Miguelita, tan discreta i servicial; les de Isabel La Lloba, que en assabentar-se en va animar a encendre un ciri a Sta. Rita i un altre a la Mare de Deu dels Desamparats. Les de la meua barraca, tots tan preocupats per mi. Les companys de la faena preguntant i animant-me en tot moment.

Mala sort de tindre el carcinoma, però una autèntica sort per poder experimentar el benestar que suposa rebre tantes mostres d’autèntic afecte.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s