016

 016, algunes dades del primer trimestre ’09

              

saps qué és el 016? fes clic ací
saps qué és el 016? fes clic ací

La línia d’informació 016

La línia d’informació i assessorament jurídic sobre violència de gènere, 016, va rebre un total de 17.032 cridades en el primer trimestre de 2009, unes 3.000 consultes menys que en el mateix període de l’any anterior, segons dades del Ministeri d’Igualtat recollits per EuropaPress.

El dilluns

Els dilluns van seguir sent, en els tres primers mesos de l’any, els dies que més tràfic de cridades, amb un 16,7% del total.

L’horari

Més del 86% de les consultes es van produir entre les 9 i les 22 hores, encara que va haver un 13,6% de cridades en la matinada.

Consultes/hora

Des de la seva engegada al setembre de 2007, aquest servei ha atès a 107.698 persones, amb una mitjana de 8 consultes per hora.

Les víctimes i els seus familiars

A l’altre costat de la línia, dones víctimes de violència de gènere, en el 80% aproximadament dels casos, encara que més del 17% de les cridades van ser realitzades per familiars o amics de les víctimes, mares i amigues de les víctimes, així com  fills de les dones en situació de violència de gènere.

El perfil 

Quant al perfil de les víctimes dir que no hi ha un estereotip de maltractada perquè és un fenomen que es dóna en tots els estrats de la societat.

Les cridades al 016 recullen un 51,5% de consultes procedents de dones casades i un 91% de dones amb almenys un fill. A més, 3/4 parts de les cridades en les quals es va identificar la nacionalitat procedien d’espanyoles que realitzaven consultes sobre agressors de la mateixa procedència, mentre que el 25% restant van ser consultes de dones estrangeres.


información teleasistència
informació teleasistència

Més Teleasistència.

Quant al servei de teleasistencia mòbil per a víctimes de violència de gènere, Igualtat explica que el nombre d’usuàries donades d’alta es va incrementar un 3,6%en el primer trimestre d’aquest any, de manera que a mes de març havia 12.729 dones que contaven amb aquest sistema de localització i alerta. En 2005, aquest servei només donava cobertura a 2.374 dones.

Per comunitats autònomes, la regió amb més dispositius de teleasistencia actius a 31 de març és la Comunitat Valenciana, amb 2.402 usuàries. Li segueixen Andalusia(2.196), Madrid (2.182) i Catalunya (1.923).

 

 

La Comunitat Valenciana sempre al capdavant quant a problemes es refereix: fracàs escolar, violència en tots els seus àmbits (de gènere, domèstica).

Quina societat estem construint?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s