tràfic

Són dos, una morena i l’altra rossa. No les havia vist mai. No tindran més de 20 anys, si m’apures fins i tot podrien ser filles meves. Jovenetes, molt joves, massa joves. Des de principis d’agost que les veig, allí, assegudes baix un parasol que les mig protegeix de l’elevades temperatures de les hores centrals del dia.

Tots els dies del mes d’agost, a pocs minuts de les tres del mig dia, quan atravesse el tram de carretera nacional que va des de Teulada a Benissa, les veig a les dos assegudes en dos hamaques de platja a l’entrada d’un camí de terra, que probablement condueix a alguna caseta de camp, i allí estan, fumant, sempre les veig fumant, amb la mirada perduda, i els pensaments qui sap on. 

Sempre me’n torne a casa pensant en elles, ja dic per l’edat podrien ser filles meves i estan en la carretera. Al principi no volia pensar el que era evident, desitjava creure, per mi, per elles, que estaven prenent el sol. Autoengany, la realitat a vegades és massa dura per a digerir. Però finalment el que no volia vore, avui ho he vist. Un cotxe parat i una d’elles pujant a ell. L’altra ha quedat asseguda a l’hamaca a l’espera d’un altre que es pare per a pujar-la i conduir-la a l’abisme.

Malalta me n’he vingut cap a casa i sense poder treure-me-les del cap.

D’on seran? Com hauran arribat ací? Per qué fan el que fan? Quí les estarà obligant a fer això tan degradant, humillant e indignant? I els seus pares, qué se’n sabran d’elles?. Qué vides més dures i quanta gent sense escrúpuls que s’aprofita de la misèria i la debilitat dels altres.

 

tràfic
tràfic
tràfic

Pels matins, el personal de les Forces i Cos de Seguretat controlen el tràfic de vehicles que passa per eixe tram de caretera, no obstant, al mig dia, quan estan estes xiques no n’hi ha cap control de seguretat. Per qué?? 

Per qué no estan allí i llavors per a controlar també este tipus de tràfic, el de dones?.

6 pensaments sobre “tràfic”

 1. sempre que vaig a Campello també em trobe a una xica (segurament no tan joveneta com les que tu dius) amb una sombrilla a la carretera. Hui, casualment, per primera vegada he vist una moto alli parada. També m’ha donat molt que pensar…és trist imaginar-se perquè es trobaran en eixa situació.

 2. Per la nit i, en determinats llocs era més “habitual” encontrar-les, però al ple del mig dia en tota la calor i tan joves, buf!!! És molt fort!!! jo encara no ho havia vist mai.

  Qui les haurà enganyat¿?¿¡ Perque cap d’elles ho farà per gust en eixes condicions, sino obligades o amenaçades.

  Demà mateixa telefonaré a la meva companya de Teulada a vore que se’n sap.

 3. Admire que treballes en tot això…és formidable que haja gent que es preocupe de millorar eixes situacions.

 4. És molt trist, sobretot la situació personal d´aquestes dones que ratlla quasi l´esclavisme. Provinents d´un país estranger, amb moltes promeses…i després la crua realitat. No sé on vaig llegir (per això perdona les imprecissions) la situació econòmicament precària d´aquestes dones, que una volta ací han de compartir una part del seu sou amb la “màfia” que les porta, i l´altra part que els pertoca l´han d´emprar per a llogar-se una vivenda així com per a anar acumulant diners i aconseguir la nacionalitat. Davant aquesta situació un tant desesperant, no em sorprén que claudiquen d´aquesta manera. A voltes quan les veig, em fan ganes de parar el cotxe, parlar amb elles i escoltar-les. Saber les raons, gaudir d´una personalitat amagada per la simple cosificació de gent amb sentiment, patiment.

  Davant tot açò, que se n´ha de fer?

  Salut Amparo, i a seguir treballant per erradicar tot açò!

 5. A la xica que dius, Laia, jo també la veig sempre que torne de la faena per la vesprada. Bé, supose que serà la mateixa.
  Només un dia vaig veure un cotxe ahi parat i la setmana passada Àngels i jo la vam veure com eixia d’allí en un altre cotxe, un bon mercedes o BMW. Vam pensar que seria el “xulo” o comesdiga, pero siga com siga, el cas és que des del primer moment que la vam veure, allà per març o per ahí, ens va sorprendre eixe tipus “d’exposició”: a la llum del dia i amb la solanera que cau.
  La veritat és que sorprén que no és controle de cap manera, pero supose que serà paregut que amb el “top-manta”, que tot el món sap que existeixen pero pareix que no es fa res.
  Igual el que passa és que sí es fa pero no es veu tan clarament. Igual eixes notícies sobre detencions de xarxes de prostitució o pirateria son fruit d’una investigació llarga en la que es deixa a la gent actuar per a seguir-los la pista. No sé, pero com m’extranya tant que una cosa tan evident estiga impune, igual és que no ens adonem de que sí s’està fent alguna cosa, pero que en el fons sí hi ha “moviment”.

 6. Hola a t@ts,

  Els Serveis Socials podrien ajudar a estes xiques en la seva reinserció social, segons el cas, mitjançant ajudes econòmiques, derivació a cases d’acollida, informació per a l’obtenció del permís de residència o be per al retorn voluntari al seu pais d’orige, entre altres.
  Ara be, primer la policia judicial hauria d’intervindre en estes xarxes per tal de detindre als seus proxenetes i assegurar la integritat física d’estes xiques.

  Complexe, lent, però conforme diu Morning poc a poc estes xarxes van caent, gràcies al treball i coordinació de la policia judicial amb les diferents entitats involucrades.

  Per cert, el divendres vaig telefonar a la meva companyera de Teulada i ésta, a la de Benissa, per que n´hi han per tot arreu, ambdos ho van posar en coneixment de la Policia Local i de la Guardia Civil, avui les xiques no estaven baix del parasol. Dia de descans¿¿?¡, canvi d’ubicació¿?¿?¿, No sé, seguirem darrere.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s