definició d’uniforme i burla

  • Si la definició d’uniforme es: “Vestit especial que usen els membres d’un grup i que els distingeix d’uns altres”.
  • I, la definició de burla és: “Fet o dit amb que s’intenta posar en ridícul a una persona o cosa”.

No creeu que la Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana trau burla de tots nosaltres, els valencians, quan justifica la prioritat de l’ús de l’uniforme escolar perque  “ajuda a millorar el clima escolar” i “minora l’absentisme” i per eixe motiu destina més diners a vestir escolars (350.000 €)  que a plans educatius específics (315.000 €)¿?¿?¿ ¿?¿¿

Jo, sincerament, davant d’estes paraules i d’estos fets,em sent burlada i humillada pels nostres polítics.

Qué vergonya!!!

A continuació unes dades de com, la Conselleria d’Educació, destina els diners de tots els ciutadans valencians (font: diari El País)

Relació de plans experimentals i ajudes a centres públics i privats
– Programa experimental Integra: 160.000 euros destinats a alumnes entre 14 i 16 anys amb serioses dificultats d’adaptació al mitjà escolar. Hi ha 58 instituts i seccions, de 400, amb aquests programes.

Pla PREVI d’intervenció contra l’absentisme: 155.300 euros, destinats a Ajuntaments amb instituts que participen al programa per prevenir l’absentisme i l’abandó escolar prematur. En 2010 es van subvencionar més de 100 projectes, sol·licitats per Ajuntaments i entitats sense ànim de lucre.

– Programa experimental d’uniformes escolars: 350.000 euros. El programa va començar en 2008 amb 13 centres i s’ha estès a 83 centres i 25.000 escolars. Segons la conselleria, l’uniforme té avantatges psicoeducativas com millorar el clima de treball i minora l’absentisme escolar.

– Ampliació d’horari per a matèries instrumentals: Zero euros. No es realitza en tots els centres. Solament en els autoritzats per a un programa d’enriquiment curricular. Al professorat se li computen les hores extra de repàs amb un plus de reconeixement de 60 hores de treball.

– Projectes d’innovació educativa: La conselleria reparteix 87.500 euros entre projectes destinats a millorar el rendiment en centres públics. En els privats injecta altres 64.000 euros. Molts d’ells, han estat polèmics per barrejar els Evangelis, la religió i l’educació física i subvencionar-los com a projectes d’innovació.

– Programes varis i premis: En bones pràctiques (30.000 euros), en sistemes de gestió (200.900), a aprendre a emprendre (60.000 euros per 120 alumnes), en acció tutorial per 5 centres (30.000) i premis (110.000).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s