La memòria de l’arbre

Cada vegada que viatge a Reus per a visitar a la meva filla em passe per la llibreria Galatea. Capbussar-me en este espai replet de llibres, suposa una distracció molt grata i amena per a mi i sempre m’isc amb algun llibre, agenda o souvenir baix del braç.

L’última adquisició va ser un llibre titulat “La memòria de l’arbre”. D’este llibre em va atraure el seu títol, per tot allò que m’evoquen els arbres.

“La memòria de l’arbre” és una novel.la íntima i personal, molt bé escrita i estructurada que aconsegueix col.locar-te en la pell de Jan, un xiquet d’uns nou anys i la relació que manté amb el seu avi, que li ensenya a escoltar els arbres a través del tacte i l’observació.

Els avis de Jan, Joan i Caterina s’han vist obligats a deixar el poble de Vilaverd, com a conseqüència de la incipient malaltia que pateix l’avi Joan, per a instal·lar-se a Barcelona, al pis dels pares del Jan, al barri de Sant Antoni. Un canvi que sense dubte alterarà el dia a dia de tots els components de la nova família.

El llibre està estructurat amb 11 capítols on es descriuen les diferents personatges i etapes de la història. Es parla del canvi que suposa ampliar, de sobte, una família jove amb amb un xiquet d’uns nou anys amb dues persones majors. Dels carrers del barri de Sant Antoni a Barcelona, que diàriament recorren l’avi i el net de camí a l’escola, dels arbres que es troben al seu pas, del món que s’inventen al seu voltant. També de Vilaverd, el poblet natal dels avis, del que s’han vist obligat a abandonar;  de la casa del poble, que finalment tanquen i venen; de l’avia, sempre contenta i atrafegada, i de la mare; de com es fabriquen els records i la memòria, de com es conserva i finalment de com es poden perdre.

Una delícia d’història que podria acompanyar-te durant estes caluroses vesprades d’estiu.

La meva qualificació un 8 sobre 10.

Tina Vallès López (Barcelona, 15 de juny de 1976) és una escriptora, correctora, traductora i bloguera catalana que ha estat guardonada amb este llibre amb el 2n Premi Llibres Anagrama de Novel.la.

 

 

 

Deixa un comentari